Autorijles

Een rijbewijs is een kostbaar bezit. Het is een eenmalige investering waar je je hele leven lang plezier aan zult beleven, zowel voor je werk als privé. Het maakt je mobiel en onafhankelijk. Juist daarom is de keuze voor een goede rijopleiding belangrijker dan ooit! Rijschool Ras biedt jou die keuze!

Theorie volgt men tegenwoordig veelal online. Ook via ons kan je een online pakket krijgen, eventueel aangevuld met lessen onze rijschool. Kijk hiervoor op de Theorie pagina.

Tussentijdse Toets
Een tussentijdse toets is een proefexamen. Het is vergelijkbaar met het echte examen, alleen kun je niet slagen of zakken. Voor bepaalde bijzondere verrichtingen kan je wél een eenmalige vrijstelling halen, deze verrichtingen hoef je dan op je examen niet meer te doen. Deze tussentijdse toets wordt door een officiële CBR examinator afgenomen, en is bovendien een goede graadmeter om te zien hoever je bent gevorderd met je rijlessen. Als je een theoriecertificaat gehaald hebt, en je bent in het bezit van een geldige legitimatie, kan je een tussentijdse toets aanvragen.

Praktijkexamen
Het praktijkexamen wordt door een examinator afgenomen. Bij aanvang dien je je te legitimeren en je theoriecertificaat te overleggen. Het examen gaat als volgt:
- 15 minuten zelfstandig een route rijden door middel van een clusteropdracht, oriëntatieopdracht of een navigatieopdracht.
- 30 minuten opdrachten volgen van de examinator. In dit  half uur krijg je 2 bijzondere opdrachten en een bevraging.
Hierna kom je terug bij het CBR en krijg je vervolgens de uitslag te horen.

Let op! Neem naar het examen het ingevulde formulier "Zelfreflectie" mee.
Dit kan je downloaden via het klikken op deze link.
Alvorens je je examen aanvraagt dien je een "Eigen verklaring" in te vullen.
Dit kan digitaal via het klikken op deze link. Je dient in te loggen met je DigID.
Hier kan je ook je rijschool machtigen om voor jou het examen aan te vragen.

Kijk bij onze Prijzen voor de actuele tarieven!
Rijschool Ras
Zandplaat 17
8321LM Urk
Telefoon 0527 683966 of mail naar info@rijschoolras.nl
Geen DigID? Vraag het hier aan!