Aanhanger

E achter B
Is dat nu echt nodig vragen cursisten wel eens. Wel, in de praktijk komt het regelmatig voor dat bestuurders van een personenauto met aanhangwagen veelal niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wil je bijvoorbeeld met een paardentrailer, boot of caravan achter de auto gaan rijden, dan is het rijbewijs E achter B verplicht.

Regels
Gewicht aanhanger - Het gewicht van de aanhanger is niet echt meer belangrijk. Dit is gelimiteerd door de technische mogelijkheden van het voertuig, ook wel genoemd de maximale trekhaaklast. Deze staat vermeld op het kentekenbewijs. Je kan dus een boete krijgen als je aanhanger te zwaar belast is, of de combinatie last en aanhanger te zwaar is voor de auto.

Gewicht totale combinatie - Ook het gewicht van de totale combinatie auto-aanhanger is niet meer belangrijk. Dit wordt gelimiteerd door de maximale toegestane massa (gewicht) van het trekkende voertuig. Dit bedraagt 3500 kilo.

Speciaal voor bedrijven hanteren we groeps arrangementen, contacteer ons voor een aantrekkelijke prijsopgaaf! Het rijbewijs E achter B is veelal binnen 1 dag te halen. Alvorens je je examen aanvraagt dien je een "Eigen verklaring" in te vullen. Dit kan digitaal via het klikken op deze link. Je dient in te loggen met je DigID. Hier kan je ook je rijschool machtigen om voor jou het examen aan te vragen.Kijk bij onze Prijzen voor de actuele tarieven!
Rijschool Ras
Zandplaat 17
8321LM Urk
Telefoon 0527 683966 of mail naar info@rijschoolras.nl
Geen DigID? Vraag het hier aan!